Липсваща ограда срещу животни застрашава живота на шофьорите по „Струма“

Липсваща предпазна ограда срещу животни застрашава живота на шофьорите по автомагистрала “Струма”, в района между Сандански и Петрич.  За този проблем сигнализира местен жител. Цялостта на ограждението е нарушена от месеци и въпреки сигналите до този момент оградата не е ремонтирана.

Мястото е част от Лот 3 на автомагистрала “Струма”. Наблизо Стоян Мурков има ферма и коментира проблема пред Bulgaria ON AIR: “Качват се кучета, аз имам 3 ловни, смачкани вече от това. Това е много опасно. Ако излезе животно и някой натисне спирачки или кръшне с волана, не знам какво ще стане, като се има предвид разрешената скорост”.

Той забелязва скъсаната ограда миналата есен. Няколко пъти подава сигнали до институциите. През февруари получава писмено становище от пътната агенция. В него се казва, че констатираните дефекти  се отстраняват своевременно, като към настоящия момент в доклад за януари 2021 г. не са регистрирани дефекти.

Пред TV камерите обаче само преди два дни местният жител показва разкъсаната мрежа и е ясно, че проблемът не е отстранен.

Любопитното е, че в отговор от АПИ твърдят, че повреденото съоръжение е възстановено и допълват: “Повредената предпазна ограда при 149-и км на АМ “Струма” е възстановена. Екипи на фирмата и служители на ОПУ – Благоевград регулярно извършват огледи за здравината и целостта на предпазните съоръжения. И при необходимост се предприемат действия за ремонта или подмяната им”, пишат от АПИ.

Comments

comments