Лиляна Павлова става вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка

лиляна павлова Cropped

Народното събрание прекрати правомощията на Лилияна Павлова като депутат, за да може да заеме новия си пост на вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка

Днес бившият министър и депутат от ГЕРБ Лиляна Павлова написа във Фейсбук: От днес започва нов етап в професионалното ми развитие, в който ми предстои да поема нови предизвикателства и отговорности в полза на българските и европейските граждани, институции и бизнес.

Като вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка от 1 ноември ще работя за устойчиво развитие, създаване на растеж и работни места, насърчаване на равенствата и подобряване живота на хората в България и цяла Европа, което и до сега беше основният ми приоритет в над десетгодишното ми активно участие в политическия живот на България.
Една от основните ми сфери на дейност ще бъде Кохезионната политика, като сред приоритетите ми ще е осигуряване на достъп до европейската солидарност чрез инструментите на ЕИБ за всички райони на съюза.

Благодаря на премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Владислав Горанов за гласуваното доверие при номинацията ми за този пост.

Уважаеми българи,
скъпи колеги народни представители и членове на Министерски съвет,
бих искала да Ви благодаря искрено, за подкрепата и мотивацията, които получавах от Вас през всички тези години! Благодаря за уважението, което взаимно показахме и отстоявахме. Убедена съм, че общите ни усилия, където и да се намираме, ще са в полза на просперитета на България и Европа, в полза на равенството, свободата и демокрацията.

Comments

comments