Левски влиза в двубой срещу белгийци или румънци в третия кръг на Лига Европа

levski


Отборът на „Левски“- София се изправя срещу победителя от мача между „Гент“- Белгия и „Виторул“- Румъния, ако елиминира тима на „ЕК- Ларнака. Това определи жребият за третия предварителен кръг в Лига Европа.

В първия предварителен кръг на състезанието футболистите на Петър Хубчев се справиха без проблеми със словашкия Ружомберок. През 2010 година сините записаха успех над „Гент“ с 3:2 на „Герена“, с попадения на Жоазиньо, Гара Дембеле и Сержиньо Грийн, в  срещата в груповата фаза на Лига Европа. Реваншът в Белгия беше спечелен от „Гент“ с 1:0.

През този сезон „Гент“ участва в Лига Европа по служебен път, след като влезе на мястото на „Мехелен“. Типът носите на Купата на Белгия, бе изхвърлен от евротурнирите от УЕФА заради уредени мачове.

„Виторул“ също е амбициран да продължи напред в състезанието. Клубът от Констанца е собственик на румънската легенда Георге Хаджи, който е и старши треньор на тима. През 2017 година „хлапетата на Хаджи“ станаха шампиони на Румъния.  През миналия сезон Левски прати бразилеца Ривалдиньо под наем във Виторул.
Другите евентуални съперници на „сините“ за третия кръг бяха „Уулвърхамптън“/ „Крусейдърс“ -Северна Ирландия, „Легия“- Варшава/“КуПс Куопио“- Финландия, АЗ „Алкмаар“/“Хекен“ – Швеция и Мидтиланд.

Comments

comments