Към момента: Най-активно се гласува в община Сатовча, най-ниска е активността в Благоевград

66c84efd872eadbe87f48f0b81d25aab

Към 10.00 часа, по информация на общинските избирателна комисии в Благоевградска област, най-висока избирателна активност от 15 % е регистрирана в община Сатовча. Независимо, че се избира и кмет на общината, най-ниска е в Благоевград –  4.9 %.

В община Гоце Делчев избирателната активност също е висока – 13.44 %.Следват община Разлог с 13.05 % избирателната активност, община Петрич –  12%, община Гърмен – 11.57 %,  община Сандански – 9.16 % .

На брифинг на Общинската избирателна комисия в Благоевград стана известно, че трима членове на секционни избирателни комисии са се успали тази сутрин и са закъснели за началото на избориня ден, на това не е попречило на работата в секциите.

Към 10 часа има само един подаден сигнал за това, че бюлетините са твърде малки по размер и се налага няклко пъти да бъдат сгъвани, за да не бъде нарушен тайния вот. От  ОИК поясниха, че бюлетините могат да се сгъват няколко пъти, стига да могат да се поставят двата печата.

Изборият ден протича при изключително спокойна обстановка, като освен в Благоевград кмет избират и в благоевградксото село Церово.

На първия тур преди седмица, избирателната активност към 10 часа беше малко по-висока –  7,1 %.

Comments

comments