/СНИМКИ/Красимира Кацарска представи в Благоевград нова книга

 

dav

Красимира Кацарска представи в Благоевград новата си книга с разкази, есета и новели „Разсъмване“. За да  я поздравят, лично в  Градската художествена галерия дойдоха ценители на словото, познавачи на нейното творчество, много приятели и колеги по перо.

Теологът Митко Димитров нарече авторката „ машина за писане“ и подчерта нейния талант и мъдрост, ритъм  на писане и отговорност, изведените житейски поуки и уроци, огласените обществени цели за промяна и търсенето на пътища към разсичане на възела: материалното или духовното, имота или поуките!

„Това е  книга – разсъждение за живота, за тъжните съдби и за светлината, към която човек върви през целия си живот“, сподели Красимира Кацарска и избра да представи пред публиката есето си „Оставам“.

Доц. Златко Павлов и актрисата Юлия Дживдожрска прочетоха своите любими есета от „Разсъмване“. Авторката получи многобройни  поздравления,  изпълнени с обич и благодарност за радостта с които дарява читателите.

Красимира Кацарска е член на Съюза на българските писатели и на Националната асоциация на литераторите. Тя е председател  на Творческото обединение „ХХІ век“ на пишещите от Югозападна България, художествен ръководител  е на Литературния салон „Огнище“ и на Ателието за творческо писане „Ритъм“ към народното читалище  „Н. Вапцаров-1866“. Носителка е на международни и национални литературни награди.

На 12-ти ноември Красимира Кацарска ще представи новата си поетична  книга „Съкровения“.

dav

Comments

comments