Красимир Каракачанов в Благоевград: Имам амбицията да възстановим доброволната военна служба

9 (3)

В Благоевград  днес военният министър Красимир Каракачанов коментира работата по проектите за модернизиране на българската армия, съобщи БНТ. По думите му сключените договори за закупуване на нови изтребители, модернизирането на бойните машини в сухопътните войски и възстановяването на корабите във флота, ще направи възможно боеспособността на армията да се повиши.

Каракачанов каза, че в програмата за управление до 2021 година има амбицията да се възстанови доброволната военна служба. „Един младеж или една девойка, преминали през шестмесечна доброволна военна служба, ще трябва да се ползва с предимство, когато постъпват на работа в пожарна, полиция, в служби за сигурност. Така че се опитваме да създадем условия професията на офицера, войника, сержанта да стане професия, която избираш не само заради патриотизъм, но и професия, която дава възможност за развитие, но и добро възнаграждение“, подчерта министърът.

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов бе днес в Благоевград по повод  честването на 107-та годишнина от освобождението на Горна Джумая и Пиринско Македония от турско робство.

Снимка: Община Благоевград

Comments

comments