Кралев: Правят се мащабни проверки в БФС

991-ratio-krasen-kralev-ministerski-syvet
БГНЕС

Министърът на спорта Красен Кралев разкри, че в момента държавата извършва мащабна проверка в родната футболна централа.

Пред BTV министърът също така сподели, че тази акция е започнала около две седмици след мач между България и Англия (12.10.2019), а резултатите от нея се очакват до края на този месец.

Във футбола се случиха много неприятни неща, най-вече за мен е случилото се на България – Англия. Ние сами влязохме в капана. Дълго време английските медии подготвяха обществеността, че ще има расизъм и няколко човека подготвиха провокация, която доведе до сътресения.

За проверките в полицията не мога да коментирам. Нашата проверка е изключително мащабна, две седмици след България – Англия започнахме проверка на всички средства, отпускани от държавата към футболния съюз за една програмата, която бе много успешна. Очаквам да приключи в края на януари.

Проверяваме детайлно всичко, дали са произведени всички артикули, дали са били доставени на клубовете. Правим срещи на наши екипи с клубовете. Проверяваме абсолютно всичко. В чии хотели са били, то се знае, то е публична информация.

 

Comments

comments