Край на гратисния период за водачите без винетка

bgtoll

На 15 януари изтича гратисният период за водачи без винетка. Вече шофьорите ще бъдат глобявани, ако бъде установено, че се придвижват по път, който изисква такса, но не са я заплатили. Гратисният период бе въведен след редица проблеми с въвеждането на електронните винетки и липсата на терминали по повечето гранични пунктове.

„Около 6000 са точките в държавата вече, от които могат да бъдат закупени електронни винетки без безкрайните възможности на електронното пространство. Имам предвид мобилните приложения, двата сайта „vinetki.bg“ и „bgtoll.bg“. Няма причина някой да се движи по републиканската пътна мрежа без платена пътна такса“, съобщава регионалният министър Петя Аврамова.

От Българското обединение на шофьорите обаче разясниха пред БНР, че трябва да бъдат поставени на всички ГКПП и на всички големи пътни артерии машини, от които да се закупят винетните стикери. „Доколкото знаем, все още не ги няма навсякъде, което значи, че пак някъде ще има вероятност водачът да бъде поставен в невъзможност да заплати винетния стикер“, посочват от сдружението.

Тези проблеми трябваше да са отстранени още на 1 януари.

Comments

comments