Костадин Паскалев в Благоевград: Има време за кметската кандидатура, нека се притесняват!

 

dav

„Има време за кметската кандидатура, нека се притесняват!“ – така отговори Костадин Паскалев в Благоевград на зададения му журналистически въпрос, дали ще се кандидатира отново за кмет на областния център. В присъствието на  Кирил Добрев, заместник-председател на партията  и местните депутати  Тома Томов, Николай  Бошкилов и Богдан Боцев, на кратка пресконференция преди срещата с членове и симпатизанти на БСП / закрита за журналисти/, Паскалев посочи още, че „санирането на жилищата е много полезно нещо, но останалото върви на зле – закриват се културни институти, има недостиг на места в детските ясли и градини, по-ниско е нивото на образованост на децата в Благоевград, според  всички статистически изследвания за региона“. Сериозен проблем са състоянието на инфраструктурата,  изключително ниското ниво на  доходите и заетостта на хората, смята още Костадин Паскалев.

По повод протеста на кметове на малките населени места и настояването им за финансова независимост, Костадин Паскалев бе категоричен: „Нямат шанс!“. Коментарът на Кирил Добрев по темата бе: „Сбъркана е изцяло философията за начина на разпределение на средствата. Говорим за финансови излишъци, които се разпределят непрозрачно.100 са общините, които не са получили нито лев. Останалите са богопомазани. С тези средства единственото, което се прави,  е да се купува политическо влияние.“

Кирил Добрев коментира и тежкото убийство в град Русе. Според него полицията и прокуратурата са си свършили работата по разплитане на случая. „Що се отнася до общественото напрежение – това правителство седи върху буре с барут!“, заяви  Кирил Добрев.

Comments

comments