Костадин Паскалев: Борисов сме го виждали във всякакви роли, сега е ДНСК

„Всичко, което става в околната среда на България, и начинът, по който се взимат решенията, и начинът, по който се управлява, говорят за едно единствено нещо – унищожени държавни системи за управление“, заяви пред Би Ти Ви
Костадин Паскалев, бивш строителен министър и член на Националния съвет на БСП.

Той коментира проекта за рехабилитация на пътеките до Седемте рилски езера. Според него е абсурдно този проект да няма оценка за въздействието на околната среда. Той определи самата идея за реализиране на проекта като нецелесъобразна, но отправи и критики към начина, по който той беше спрян. „Премиера Бойко Борисов сме го виждали във всякакви роли – виждали сме го като полицай, като шофьор на собствения си автомобил, сега го виждаме като ДНСК – човек, който спира строителство. Това говори за унищожени управленски системи“, коментира Паскалев.

 

Проектът за рехабилитация на пътеките влезе във фокуса на общественото внимание, след като стана ясно, че изпълнителят е използвал багер за извършване на част от дейностите по него. Дни по-късно проектът беше спрян, а в момента тече цялостна проверка, която да установи извършени ли са и други нарушения.

Comments

comments