Комисията за защита на потребителите проверява търговците на зимни гуми и фарове за мъгла

 

Dimitar Matgaritov

Комисията за защита на потребителите  започва проверки  на  търговците на зимни гуми,  фарове за мъгла и други стоки и продукти, свързани със зимното оборудване на автомобила, съобщи днес  по Канал 3 председателят на Комисията  Димитър Маргаритов.

Той  напомни, че от миналата година зимните гуми вече са задължителни и в България. „Ние винаги сме обръщали внимание на потребителите, наред с това как да се предпазят от възможни рискове в резултат на нелоялно поведение на търговците, но и от гледна точка на безопасността всички да спазват правилата – такива, каквито ги въвежда законът. В случая това важи за подготовката на автомобилите за зимния сезон, за да бъдат те колкото се може по-малко рискови при неблагоприятни метеорологични условия”, обясни той. Инспекторите на Комисията за защита на потребителите следят търговците на автомобилни гуми да предоставят навременно пълна и коректна информация по отношение съответствието със стандартите за безопасност, разхода на гориво, нивото на шум, произхода, цената.

„Нашата грижа е да проверяваме всички онези неща, които би трябвало да гарантират, че на пазара се продават стоки без риск от опасност за здравето и живота на потребителите”, коментира Маргаритов.

 

Comments

comments