Комисията за защита на конкуренцията ще прави анализ на цените на горивата у нас

c37b893e4e82126e4ed7de3fa891c303

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)започва секторен анализ на пазарите на производство и реализация на бензин и дизелово гориво в България, съобщиха от ведомството.

От Комисията напомнят, че се извършва постоянно наблюдение на публично достъпни факти и обстоятелства, имащи отношение към правоприлагането на Закона за защита на конкуренцията. Но „във връзка с изразените съмнения за евентуални непазарни причини за това увеличение, Комисията намира за необходимо да бъде извършен детайлен анализ на функционирането на конкурентната среда на пазарите на производство и реализация на автомобилни горива в Република България, разгледана в контекста на цените на петрола в международен аспект, както и спазването на принципите, валидни за общия европейски пазар, като събере и актуализира информация относно динамичното развитие на конкурентната среда в сектора на автомобилните горива“, се казва в официалното съобщение, публикувано на сайта на Комиисята.

Комисията за защита на конкуренцията призовава обществеността за активно съдействие за предоставяне на всякаква информация и данни във връзка със състоянието на конкурентната среда в сектора.

 

Comments

comments