Коледно пазаруване без стрес

orig-35432168543059380

Подготовката за Коледа и Нова година тече с пълна сила и предпразничната треска става все по-голяма. Очакват ни прекрасни споделени моменти с близките си, за да посрещнем подобаващо следващите нови 12 месеца.

Всичко това  носи много вълнения, но безспорно предстои да се сблъскаме и с непредвидени ситуации. За да не ги допуснем, трябва само да планираме и да създадем нужната организация.

Код пазаруване по Коледа – без стрес

За да минимизираме опасността от влизане в преразход  навръх Коледа, агенция Фокус предлага следната стратегия:

1. Бюджет

Определянето на рамката на бюджета е една от първостепенните стъпки, ако искаме да се справим успешно с тежката и отговорна задача на пазаруването по Коледа.

В зависимост от доходите си преценете колко може да си позволите за снабдяване на хладилника с храна и напитки, за подаръци за семейството, за допълнителни изненади за най-малките и посещения на кино, ресторанти и културни прояви.

2. Списък

Следващият ви ход е свързан с набелязването на хората, които искате да зарадвате с покупки. Децата считат, че подаръците ги доставя дядо Коледа, но вие знаете, че и те са свързани с инвестиция, понякога скромна, понякога по-крупна. Когато напишете броя на роднините и приятелите, разпределете и самите покупки, за да имате по-голяма яснота кое и откъде ще вземете. Ще си спестите време и лутане из магазините – това е гарантирано.

3. Онлайн проучване

Ред е на тази задача – да проведете собствено онлайн проучване. Не е толкова трудоемко, колкото звучи. Отпуснете се на дивана с чаша топло ароматно какао и направете разследване в интернет, фокусирайки се основно върху празничните отстъпки. Полезни в случая ще са ви от Кауфланд брошура, както и всички останали рекламни бланки, достъпни в мрежата.

Запишете си в кои дни трябва да посетите необходимите обекти, за да се възползвате от промоциите. Организирайте разумно и разпределете покупките, което е не само удобно, но и няма да се претоварите точно през почивните дни. Има стоки, които могат да отлежават по-дълго в хладилника. Тях винаги е удачно да ги купим изгодно и отрано.

4. Психологически трик

За да не губите представа кое е скъпо, кое си струва парите ви и кога да действате наистина, психолозите съветват да се насочите първо към по-евтините покупки.

Не вярвате? Опитайте и вижте сами резултатите!

Ако днес сте дали стотици левове за модерна техника, утре някоя дребна сума ще ви се стори нищожна в сравнения с предишния разход. В това се състои тактиката, ако целите да сте разумни през голяма част от времето, докато тече коледното пазаруване.

Comments

comments