Колата на журналистка, работила по случая с изчезването на Янек от Дупница, е вандализирана

Колата на журналистка, работила активно по случая с изчезването на Янек Миланов от Дупница, е със счупено предно стъкло. Това е второ посегателство върху автомобила на репортера в последните няколко месеца. През декември по колата е било стреляно със сачма.

 

За това съобщава от Асоциацията на европейските журналисти в България. „Счупено е предното стъкло на колата, паркирана пред дома на Панайотова в Дупница. Изключено е деянието да е извършено с цел кражба, тъй като стъклото не е отстранено и от автомобила не липсва нищо“, пишат от организацията. Панайотова работи за сайта DenNews и е администратор на фейсбук групата „Къде е Янек?“ От организацията настояват по случая да има независимо полицейско разследване и то да бъде извършено от националната полиция или ГДБОП.

© Асоциация на европейските журналисти

 

Пред АЕЖ Панайотова казва, че изключва зад посегателствата над колата й да стоят лични мотиви, тъй като тя ѝ семейството ѝ не са в конфликт с никого. „Не мога по никакъв начин да твърдя каква е причината и кой го е направил. Мога да кажа, че нямам конфликт с никого. Не водя дела“, казва още тя.

От организацията я представят като един от най-активните журналисти в разследването на изчезването на Янек Миланов от Дупница. Младият мъж изчезна през 2020 година. Последно той е бил видян да се качва в автомобила на Васил Капланов, който преди време е работил като охранител на обявените за международно издирване братя Галеви.

 

Капланов е задържан през септември 2020 г., а два месеца по-късно синът му е арестуван по обвинение, че е вандализирал автомобила на изчезналия Янек Миланов. Случаят с изчезването на Миланов продължава да не е разкрит. Няколко пъти в Дупница беше и главният прокурор Иван Гешев. Капланов е с мярка „домашен арест“.

Comments

comments