Кметът Румен Томов с поздрав и подарък за акушер-гинеколозите в Благоевград

mm_1579603450 (1)

Кметът на община Благоевград Румен Томов поздрави лекарите и медицинските специалисти от акушеро-гинекологичните отделения на МБАЛ-Благоевград и „ПУЛС“ за техния професионален празник – Деня на родилната помощ. Той им пожела здраве и оптимизъм, да бъдат все така всеотдайни във високохуманната  професия посветена на най-ценното – раждането на нов живот.

Ог името на община Благоевград, кметът подари на акушеро-гинекологичните отделения по един фетален монитор /апарат за следене на сърдечните тонове на плода и майчини контракции/.

При срещата с колективите на акушеро-гинекологията и неонатологията в МБАЛ-Благоевград, акушерката Ани Атанасова поздрави всички  присъстващи със стихотворение, посветено на раждането на новия живот. Извършен бе и ритуалът поливане на акушерки от майки. Акушер-гинекологът с над 40-годишен опит в родилна зала д-р Лидия Калоянова разчупи питка за здраве и спорна работа.

На празника присъстваха лекари, акушерки и медицински сестри, както и бъдещи акушерки, които се обучават в ЮЗУ “Неофит Рилски“-Благоевград.

В болница „ПУЛС-Благоевград“, кметът Томов и секретарят на общината Мария Стойнева поздравиха екипа, в чийто ръце е проплакало първото за 2020 година бебе. На тържествената церемония присъстваха началникът на акушеро-гинекологията д-р Любомир Малчев, колегите му д-р Зоя Попова и д-р Антоанета Баракова.

Днес в 16,00 часа, кметът Томов ще посрещне в кабинета си родителите на първото родено бебе за 2020 година и на последното – за 2019 година. И двете деца са момченца, и носят едно и също име –  Калоян.

Comments

comments