Кметът на Благоевград Румен Томов назначи кметските наместници

74528636_486674365283838_9061385940831830016_n

Кметът на община Благоевград назначи кметските наместници в областта

Съгласно сега действащото законодателство избори за кметове на кметства се произвеждат само в кметствата, които към датата на обнародване на указа на президента за насрочване на местни избори имат население над 350 души. На последните местни избори през 2015 г. изискванията за население в кметствата бяха над 100 души и в тези населени места бяха произведени избори за кметове на кметства. Съобразно новите изисквания обаче, в голям брой населени места не само, че няма да се произведат избори за кметове на кметства, но в тях няма да могат да се назначат и кметски наместници, тъй като съгласно разпоредбите на ЗМСМА кметски наместници могат да се назначават в населени места, които не са административен център на кметство.

Кметски наместници

От община Благоевград обявиха имената на кметските наместници на кметствата на територията на Благоевградска област.

На село Бучино-Лисия е назначен Красимир Поповски, на село Делвино – Любен Парашкански, на селата Дренково и Обел – Клисура е назначен – Кирил Ивановски.

На село Зелен дол е назначен Александър Мановски, който е син на известния благоевградски адвокат и кандидат за общински съветник от „БСП за България“ Александър Мановски. Кметският наместник на село Горно Хърсово е Иван Николов, а на село Мощанец Младен Николов. На селата Габрово и Дебочица е старият – нов кметски наместник Добрин Хамбарджийски. Интересен е изборът на кметски наместник на село Селище, а именно бизнесменът Валери Байрактарски.

Кметът Румен Томов обяви вчера на пресконференция, че има напрежение в някои от селата, относно назначаването на кметските наместници. Като алтернатива Томов обяви, че ако се наложи ще събере хората от селата, за да си изберат сами кмета.

 

 

Comments

comments