Кметът на район „Северен“ в Пловдив остава в ареста, прокуратурата протестира паричната гаранция на посредника в корупционната сделка

Capture-20-696x412
Снимка:БНР

Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за кмета на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев, обвинен от Специализираната прокуратура за корупционни действия.

Гаранция в пари от 60 000 лв. (какъвто е размерът на подкупа, искан от

кмета) определи в същото време съдът за Иван Делевски, обвинен от Специализираната прокуратура като посредник в корупционната сделка.

Мотивите са, че Делевски не е бил основният инициатор на деянието и неговата роля в корупционната схема е била второстепенна.

Според обвинението е налице реална опасност, ако е на свобода, Делевски да окаже влияние на свидетели или да идвърши друго престъпление. Освен това, събраните докзателства по делото са достатъчни, за да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е обвинен.

Днес, 3 юни 2019 г., Специализираната прокуратура протестира пред Апелативния специализиран наказателен съд определението на първата инстанция в частта му за мярката за неотклонение на Иван Делевски. Делото ще се гледа на втора инстанция на 11 юни 2019 г.

Comments

comments