Кметът инж. Румен Томов и експертен съвет по „ИТ- иновации и образование“ проведоха втора работна среща.

Кметът инж. Румен Томов и заместник-кметовете д-р инж. Василиса Павлова и Ясен Попвасилев проведоха втора работна среща на експертен съвет по „ИТ- иновации и образование“ с представители от IT сектора, които са доказали се професионалисти и работодатели от град Благоевград и София, както и с директори и представители на учебни заведения с профил информационни технологии– Американски Университет България, Югозападен Университет „Неофит Рилски“, Природо-математическа гимназия “Акад. Сергей Корольов“, Езикова гимназия “Акад. Людмил Стоянов” и Професионална техническа гимназия „Ичко Бойчев“.

 Темата на обсъждане на експертният съвет беше „ИТ специалисти – обучение и възможности за професионална реализация в Благоевград“.

Събитието предизвика голям интерес и градивни дискусии между участниците, които се обединиха в общо решение, а именно съставяне на работна група.

Задачата на работната група ще е да анализира нуждите на образователния и ИТ сектор, след което ще трябва да изготви план за създаване на център за развой на учениците и студентите, което да е споделено пространство между образованието и бизнеса.

Comments

comments