Кметът Илко Стоянов свиква индивидуални срещи с кметове и кметски наместници с цел решаване на проблемите по селата

През следващата седмица в малките населени места в община Благоевград ще бъдат доставени необходимите количества сол за насипване на заледени пътища през зимния сезон. Това стана ясно на среща днес, проведена между секретаря на Общината Дейвид Арабаджиев, директора на Дирекция „Административно обслужване“ Бойко Начев, кметове и кметски наместници на села, както и представители на различни институции в областния център.

Сред обсъдените въпроси бяха поддържането на третокласната и четвъртокласната пътна мрежа, сметопочистването и честотата на автобусните курсове, касаещи малките населени места.

По време на дискусията стана ясно, че кметът на Благоевград Илко Стоянов ще проведе индивидуални срещи с всеки един кмет и кметски наместник, с цел да бъдат обсъдени детайлно проблемите в отделните населени места.

По предложение на Секретаря на Общината, междувременно кметовете и кметски наместници могат да оформят доклади, в които да бъдат подредени приоритетно касаещите ги въпроси, ведно с ориентировъчна количествено-стойностна сметка, за да може да бъде направено предложение конкретни обекти да бъдат включени в Инвестиционната програма на Община Благоевград за следващата бюджетна година.

По решение на кмета Илко Стоянов срещите с кметове и кметски наместници се провеждат ежемесечно в Община Благоевград, а целта е да има непрекъснат диалог между страните, както и навременни действия за решаване на проблеми, когато същите са в компетенциите на общинска администрация.

 

 

 

Comments

comments