Кирил Добрев в Благоевград: Вярваме в справедливостта на съда

„Ръководството на БСП, като партия подкрепила гражданския кандидат за кмет на Благоевград Румен Томов, сме запознати със започналото съдебно дело за предсрочно прекратяване на правомощията му на кмет“,  заяви на пресконференция в Благоевград Кирил Добрев, заместник – председател на БСП. Добрев изрази убеденост във волята на Томов да спази закона и подчерта, че вярва в справедливостта на съда. „Надявам се да няма политическо влияние върху съдиите, защото като политици ние не трябва да рушим вярата в институциите“, каза още заместник – председателят на БСП.

Що се отнася до това, дали БСП ще подкрепи Томов при евентуални нови кметски избори, Добрев подчерта, че  първото и най-важното е решението на ВАС. „Няма такава хипотеза за нас в момента, ние вярваме в съда и в аргументите, които ще изразим към съда“.

Председателят на общинската организация на БСП Любен Милев изрази възмущението си от морала на предишния кмет на общината – Атанас Камбитов. “Хората искаха промяна и 18 639 жители на общината подкрепиха Румен Томов“, припомни Милев, като декларира, че БСТ стои твърдо зад него.

В отговор на журналистически въпрос, Кирил Добрев посочи, че „ако има истинска опозиция в Народното събрание, вотът на недоверие към правителството на Борисов ще бъде успешен“. Според него, фактът, че има арестуван министър, че обществото се вълнува от проблемите с водата и боклука, са вече успех за БСП, дори и вотът този петък да не успее.

По отношение на номинацията му за председател на БСП, Дорев бе лаконичен: „Имам по-важни теми, постовете не ме блазнят“.

Comments

comments