„Кауфланд“ предупреди за опасни душ гелове, закупените могат да се върнат

123456

„Кауфланд“ обяви, че спира от продажба душ гелове на германската фирма Weulbier-Kosmetik GmbH. Двата артикула са Bevola Душ гел Манго & Праскова, 500 мл, и Bevola Душ гел Дива роза 500 мл, съобщи  segabg.com.

„При рутинен контрол е открит увеличен брой бактерии от вида Pluralibacter gergoviae. Производителят Weulbier-Kosmetik поднася извинения на всички засегнати за възникналото неудобство“, се казва в съобщението, публикувано на сайта на търговската верига.

Бактериите биха могли да предизвикат инфекция при хора със здравословни проблеми или при съществуващи наранявания на кожата. Тъй като не може да бъде изключен риск за здравето, клиентите трябва да имат предвид информацията и да не използват продуктите от споменатите партиди“, предупреждава „Кауфланд“.

От компанията посочват, че се реагирали незабавно на сигнала от производителя и са изтеглили веднага продуктите от продажба.

Клиентите, които вече са закупили от опасния душ гел, могат да върнат стоката във всеки магазин на веригата. Сумата за покупката ще бъде възстановена и без представяне на касов бон.

За повече информация клиентите могат да използват националния безплатен телефон 0800 12 220.

Потребителски запитвания могат да се отправят и към немския производителя – на безплатна гореща телефонна линия  +49340-519630 (от понеделник до петък от 9:00 до 16:00 часа), както и на електронна поща с адрес info@welico.de.

Comments

comments