Карина Караиванова напуска поста председател на Комисията за финансов надзор, ще е българският представител в Борда на директорите в Европейската банка за възстановяване и развитие

688d030a8349bd7061474e9940ed7b99

Родената в град Гоце Делчев Карина Караиванова напуска поста председател на Комисията за финансов надзор, считано от 1 март. Тя става представител на България в борда на директорите в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Самата Караиванова определи това като възможност, която не би си позволила да откаже.

Тя даде заключителна пресконференция, на която заяви, че оставя комисията като добре функционираща институция.

По време на мандата на Карина Караиванова хиляди българи останаха без застраховки заради фалита на кипърското дружество „Олимпик“, а стратегията за въвеждането на бонус-малус системата срещна изключително неодобрение сред обществото. На въпроси от журналисти Караиванова отговори, че е имало проверки в няколко застрахователни дружества, като вече се прилагат необходимите мерки.

По отношение на системата бонус-малус Караиванова е категорична, че трябва да бъде въведена в България. В момента се работи по най-сериозните бележки по концепцията и новият вариант ще бъде предложен за обсъждане преди свързване на системите между МВР и гражданска отговорност.

Карина Караиванова заяви още, че подкрепя стратегията за събуждане на „спящите“ акции от масовата приватизация, като стратегията има нужда от доизчистване, но е доста положителна.

Снимка: БГНЕС

Comments

comments