Караянчева за шествието на Радев: Оскверниха смъртта на Апостола

Разделението, за което работи президентът 3 години, обра своите плодове на шествието за Левски. Няма как да има освирквания. Оскверниха смъртта на Апостола. Това заяви в ефира на БНТ председателят на Народното събрание (НС) Цвета Караянчева.

 

„Не беше уместно да се прави това шествие в този ден. Едното беше поклонението на църквата, другото беше неговото. Нека има Шествие, нека има такива прояви, но в деня на Левски, когато всеки родител хваща детенцето си и го води там. През целия ден всеки оставаше по едно цвете. Къде отива поклонението? В такива моменти българите трябва да са обединени„, каза още тя.

„Имаше партии, които обикновено са обичайните протестиращи. Да, имаше и хора, които са дошли да видят президента. Никой не спира правата му. Но вие как се почувствахте, аз се почувствах обиденаНе мисля, че беше уместно това събитие в този ден„, заяви Караянчева.

„За мен Румен Радев трябва да бъде обединител, трябва да бъде и моят президент, не само на БСП. За тези 3 г. какви проблеми е решил той на хората? Когато участваш активно в политиката, няма как това да не бие по твоя рейтинг, не може да угодиш на всички. Правителството се справя и е стабилно. На 30 януари и президентът го каза, след 4 дни свали доверието, въпреки, че няма как да го свали, защото то е дадено от българските граждани. Нека критикува, за нас е важно да има коректив, но нека има конкретика“, допълни още председателят на НС.

Comments

comments