Каракачанов: Грешка беше да се коалираме с Марешки и Симеонов

Снимка: БГНЕС

„Необходимо е да има нормално работещо правителство, това е по-важно от резултата на изборите“, това каза в „Твоят ден“ по NOVA NEWS лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според него от „Има такъв народ“ никога не са имали намерение да създават работещо правителство, което не е отговорно в ситуация като сегашната, когато сме в пандемия, инфлация, растящи цени на всичко.

„40% от избирателите на ВМРО не излязоха да гласуват, затова предишните избори бяха неуспешни за нас. Грешка беше да се коалираме с Марешки и Симеонов. Доверие лесно се губи и трудно се възстановява“, заяви още Каракачанов.

Той припомни, че ВМРО винаги са били с ясна позиция по важни въпроси.

„Българската енергетика трябва да бъде много добре планирана. Вятър и слънце не могат да компенсират затворени мощност. Зелената сделка означава фалит на въгледобивната промишленост, само за да се харесаме на някои европейски бюрократи. Трябват ядрени мощности и отлагане на Зелената сделка“, убеден е патриотът.

Той смята, че трябва да има диалог между всички партии, които да се съгласят по определени приоритети, за да се възстанови и работи държавата.

Вчера ВМРО внесе жалба във ВАС с настояване да се постанови промяна на решение от 12 октомври за регистрацията на кандидата за вицепрезидент Мария Касимова – Моасе. Красимир Каракачанов се позова на Конституцията и на интервюта на Моасе, от които ставало ясно, че тя не е живяла в България през последните 5 години. Според него съдът трябва да се произнесе дали е спазен принципът за уседналост в случая.

„Вървим напред с нашата кандидатпрезидентската двойка доц. Милен Михов и Мария Цветкова, стремим се те да бъдат максимално подкрепени. Останалите кандидати не отговарят на много въпроси“, каза още лидерът на ВМРО.

Comments

comments