Калин Врачански е Лорд Хенри в грандиозния спектакъл „Портретът на Дориан Грей”

_MG_9531

За цената на вечната младост и съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика

На 2 декември, от 19:00ч. Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград представя спектакъла „Портретът на Дориан Грей” по романа на Оскар Уайлд.

Представлението категорично се превърна в събитие за Благоевград и предизвика интереса на театралната гилдия в страната. Веднага след първата премиерна дата, към екипа на театъра заваляха отзиви от зрители и колеги, които споделяха възхищението си.

Категоричната заявка от странана театъра, за това какво предстои в най – голямата културна институция на югозапада, се увенча с големи успехи – представлението се играе пред пълен салон в Национален дворец на културата, Театър „Азарян”, почти всеки месец.

За няколко месеца „Портретът на Дориан Грей” стана част от афиша на няколко театрални фестивала и прегледи в страната – Международен театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“ – Благоевград, Театрален фестивал „Театър, обичам те“ – Хасково, Есенен театрален салон в Сливен, а на 8 октомври 2019 г. спектакълът откри международния театрален фестивал Joakim InterFest в Княжевско-сръбски театър – Крагуевац, Сърбия.

„Портретът на Дориан Грей“ е спектакъл за култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство. Спектакъл – амалгама между театър и литература, съчетаващ епохата на Оскар Уайлд и космополитното живеене тук и сега, търсещ съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика.

Блестящата игра на Севар Иванов в ролята на Дориан Грей, оставя без дъх зрителя. Неговите трансформации от невинен младеж до злодей, са съвършени. Калин Врачански е лукав като лорд Хенри Уотън, който предава типичния хумор на Оскар Уайлд и за пореден път пленява сърцата на публиката.

След представлението в Благоевград, на 2 декември екипът ще гастролира в Бургас, на сцената на Държавна опера – Бургас и в София в Национален дворец на културата, Театър „Азарян”.

Проектът се реализира с подкрепата на Община Благоевград и Община Гоце Делчев. Билети на касата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград.

DSC02692_C (1)

Comments

comments