Какво Се Случи С Интер През Настоящия Сезон На Шампионска Лига?

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Inter (@inter)


През последните няколко години тима на Интер се представяше много колебливо в италианския шампионат, което съвсем логично означаваше отсъствие от най-комерсиалния клубен футболен турнир на стария континент – Шампионска Лига. Съответно, нерадзурите отсъстваха от ШЛ в продължение на цели 6 сезона за да могат все пак да се върнат в турнира на богатите през 2018-та.
Тогава тима от Милано обаче не постигна нищо значимо, като отбора напусна турнира още в груповата фаза след не особено задоволителна игра. Все пак, възпитаниците на Антонио Конте показаха характер и постоянство през миналия сезон на Серия А, като те успяха да приключат сезона на второ място след успех в последния кръг срещу преките съперници от Аталанта с 2:0 насред Бергамо. Това постижение означаваше, че Интер ще участват в ШЛ за трети пореден сезон.
И след първоначалния жребий за формирането на груповата фаза на турнира, на Интер бе отредено да играе в Група Б, където бяха още отборите на Реал Мадрид, Борусия Мюнхенгладбах и Шахтьор Донецк. На пръв поглед очевидните фаворити в тази група бяха именно отборите на Реал и Интер Милано, като възпитаниците на Антонио Конте бяха спрягани за основния конкурент на белия балет за първото място в тази група. Това съвсем не изглеждаше нелогично след първия кръг, като Реал Мадрид загуби домакинския си мач срещу Шахтьор с 3:2 за изненада на всички.
От друга страна Интер се добра до точка при домакинството си на Борусия (2:2), което пък показа ясно, че сочените за аутсайдери отбори изобщо не смятат да се дадат без битка. Интересно е да се отбележи, че ако погледнем конкретните коефициенти за залагане за победител в Шампионска Лига през сезон 2020/2021 ще видим, че след края на груповата фаза тима на Реал Мадрид е с коефициент от 15.00 за краен успех в турнира. Абсолютен фаворит за спечелване на турнира пък е баварската машина Байен Мюнхен с коефициент от 3.75.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Inter (@inter)


Но връщайки се към Група Б, във втория мач от групата интригуващите резултати продължиха, като нито Интер, нито Реал успяха да победят, като отново се стигна до равенства. И все пак в третия кръг точките започнаха да се разпределят по-очевидно, като мадридчани победиха гранда от Милано с 3:2, докато Борусия Мюнхенгладбах разгроми Шахтьор с 6:0 насред Украйна. В ответните двубой пък победители бяха абсолютно същите, като Борусия отново унищожи своите украйнски съперници, този път с 4:0, докато Реал Мадрид надделя, като гост с 2:0 над Интер.
И докато сякаш изглеждаше, че нещата в тази група се наместват, в пети кръг отново имаше изненади, като Шахтьор победи Реал с 2:0, докато Интер най-после взе победа след успех с 3:2 срещу Борусия. Това означаваше, че всичко трябваше да се реши окончателно в последния шести кръг в тази група, като именно тук нерадзурите разочароваха своите привърженици. Така, Реал Мадрид победи Борусия Мюнхенгладбах с 2:0 у дома, докато Интер и Шахтьор Донецк завършиха при неблагоприятното 0:0, което означаваше, че и двата отбора отпадат от турнира.
Това бе сериозен провал за амбициите на Антонио Конте и водения от него отбор, като предстои да видим какво ще направят нерадзурите на местно ниво в Серия А.

Comments

comments