Какво е състоянието на детето, блъснато от кола на НСО?

1576180933

То е настанено в реанимация

14-годишното момче, което беше ударено от кола на НСО, е стабилизирано и подлежи на лечение. То е в съзнание, контактно е и диша самостоятелно. Това съобщиха на брифинг в Окръжна болница „Св.Анна“, където е настанено детето.

Инцидентът е станал в 19.55 часа на светофар на столичния булевард „Драган Цанков”. От Националната служба за охрана потвърдиха за инцидента и че колата е тяхна. Момчето е било хоспитализирано в 20.20 часа, 10 минути след като пристига в Спешното отделение.

По-тежка е лицево-челюстната травма – с избити зъби и счупен нос. Подлежи на оперативна интервенция. Има счупена предмишница, която също ще бъде оперирана. Детето има гръдна и коремна травма, които за в момента са за наблюдение, защото този тип травми могат да доведат до усложнения. Детето е стабилизирано и подлежи на лечение, съобщиха още от болницата.

 

Момчето ще бъде консултирано от всички необходими експерти. „Св. Анна” е и в контакт с „Пирогов”, при необходимост ще се свържем с тях. Гръдната и коремната травма са най-опасни.

От Окръжната болница съобщиха и за втори инцидент с блъснато 14-годишно дете. Неговото състояние е стабилно, то има мозъчна контузия, без опасност за живота е.

Това не е първи инцидент с кола на НСО тази година. През септември кортежът на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева участва в катастрофа, в която тя пострада.

Преди три години имаше инцидент пред Народното събрание, при който кола на НСО удари човек. Тогава пешеходецът бе глобен за неправилно пресичане.

 

 

 

Източник:nova.bg

Comments

comments