Как се лекува страхът от летене със самолет

171993_1

Много хора изпадат в паника само при мисълта, че трябва да се качат на самолет, дори да пътуват до най-красивите места по света.

Не всяко разстояние обаче позволява да се пропътува по друг начин освен със самолет, а удобството и бързината на този тип транспорт са безспорни.

Вместо да разчитате на алкохола, за да успокои нервите ви, имайте предвид, че хапчета за сън или хубава книга може би са по-добра алтернатива по време на полет.

Няколко летища и големи авиокомпании като Virgin, British Airways и EasyJet дори предлагат курсове за хора, които мразят да летят, за да им помогнат да преодолеят страха си.

За да провери дали наистина тези обучения работят, журналист от изданието Refinery 29 изкарва еднодневен курс, в който представители на кабинния екипаж отговарят на редица въпроси, а психолози предлагат техники за справяне с паниката.

Курсът завършва с 35 минутен полет над летище Гетуик.

Резултатът? Огромен. От British Airways и Virgin Atlantic коментират, че са помогнали на над 50 000 души да се справят със страха си от летене в последните 30 години.

В САЩ подобни курсове предлага и Milwaukee’s General Mitchell International Airport. Според USA Tody 93% от хората, страхуващи се да летят, са почувствали достатъчно комфортно да се качат на дълъг полет след четвъртата сесия от курса.

Comments

comments