/ВИДЕО/ Как оцеляват животните през зимния сезон в общинския приют за кучета и Зоопарка в Благоевград

Екипът на „Благоевград нюз“ направи внезапна проверка на общинския приют за безстопанствени кучета в Благоевград и на Зоопарка в града. Проверихме при какви условия се препитават животните по време на зимния сезон и дали се полагат необходимите грижи за тяхното оцеляване.

В  този момент в зоопарка нямаше посетители. Но освен нулевия граждански интерес към него, установихме, че грижа за животните липсва. Водата в купичките беше замръзнала, клетките са в окаяно състояние, голяма част от тях са празни и без обитатели в тях. Единственото нововъведение, за което община Благоевград се е погрижила, са новите пейки и кошчета за боклук. Това е важна част  от общия облик на зоопарка, но не е същината на неговото стопанисване. Нужно е  реставриране  на клетките и адекватна грижа за животните.

Какво видяхме в приюта за кучета? Негов работник ни позволи да влезем в приюта и да снимаме. Направи ни впечатление, че храната е разпръсната по земята, но за кучетата бе осигурена  вода, която не бе замръзнала.

Comments

comments