Как да спестим за пътешествие?

Woman Dropping Coins Into Glass Jar

Всеки един вдъхновен пътешественик не би искал парите му да отиват само за забавление. Вероятно сте чували от познати или пък самите вие сте правили нещо от рода на – имаше изгодни билети, купих няколко и скоро заминаваме.

Този тип пътешестване може да доведе до нежелани резултати. Да, ще похарчите парите си.

Как обаче да влагате спестяванията си в качествени пътувания? Финансовият консултант Патрициа Лучеро дава няколко съвета – така всеки един похарчен лев ще ви донесе максимално удовлетворение.

Поставете си конкретни цели

Всичко започва с определянето на дестинацията и целта на пътуването. Патриция предлага да обмислите няколко места, за които отдавна жадувате. Изберете накрая едно от тях. След това планирайте допълнителните харчове – билети, настаняване, атракции, храна, сувенири и т.н.

Бюджетът се определя и от причините, поради които ще пътувате. Някои туристи се отдават на обиколки на забележителности. Други предпочитат да пазаруват.

Още отсега съставете списък с места, където можете да похапнете на разумна цена.

Хвърлете поглед на календара

Може да използвате календар, за да проследявате процеса на спестяване и на който да обозначите деня на тръгване.

Предварителната подготовка и спазването на график очертават необходимостта от създаването на фонд за спешни случаи. По този начин избягвате вариант, в който трябва да ограничите харчовете по време на пътуването заради непланирани разходи у дома.

Практикувайте отложено празнуване

В края на деня волята да управлявате добре финансите си е ключова, когато спестявате за нещо.

Контролирайте желанието си да харчите безразборно за храна, дрехи, луксозни стоки и дори за популярни забавления. Такива неща може да купите и на чуждестранна почва.

Нищо не ви пречи да подготвите работния си обяд у дома и да спестите още някой лев за пътешествието.

Comments

comments