Kонцерт-спектакъл „Имала майка“ безплатно тази вечер от 19ч. в Драматичен театър “Никола Вапцаров”

Народната певица Руска Стоименова представи екипа, реализирал музикално-танцовия спектакъл, посветен на всички бивши изпълнители на Ансамбъл „Пирин“ на специална пресконференция, състояла се днес. Организатор на концерта “Имала майка” е Община Благоевград, с медийното съдействие на Българско Национално радио и телевизия Родина.

На пресконференцията присъстваха Палагия Костова, 40 години солист в Ансамбъл „Пирин“ и Надка Вълчанова, отдала 20 години от живота си на ансамбъла. В залата имаше както бивши певци и танцьори от Ансамбъл „Пирин“, така и представители на младото поколение – студенти от ЮЗУ „Н. Рилски“, които също ще вземат участие в концерта тази вечер.

Руска Стоименова благодари на всички бивши танцьори и певици, които ще излязат на сцената довечера. Благодари и на режисьорката Маргарита Братоева, преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“ и бивша солистка на ансамбъл „Пирин“, помогнала да се осъществи и реализира нейната дългогодишна мечта. „Една моя мечта-амбиция, да видя бившите певици и танцьори като главни герои в моя спектакъл“ – изказа задоволството си Руска Стоименова Режисьор-постановчикът Маргарита Братоева разказа каква огромна чест е да се работи със звезди от ранга на ансамбъл „Пирин“, започнали творческата си кариера преди 60 години. „Чувствам се благословена, че мога да контактувам едновременно с големите звезди на ансамбъла през годините, и същевременно с това да преподавам опита им на младото поколение“, завърши развълнувана Братоева.

Музикално-танцовия спектакъл ще се състои тази вечер, 16 април в Драматичен театър “Никола Вапцаров” от 19 чсаа. Входът е свободен.

Comments

comments