Жители на село Склаве: Нямаме достъп нито до общината, нито до Общинския съвет!

 

 

1515

Голямата ни болка е, че четири години сме забравени от общинското ръководство, и от общинския съвет! Местната власт не се интересува от нашите проблеми. Вземат се решения на тъмно, които касаят селото ни, без никой да си направи труда да ни пита съгласни ли сме, не сме ли съгласни! Това споделиха жители на село Склаве по време на срещата с кандидата на БСП за кмет на община Сандански – Младен Тимчев.  Те се оплакаха и от трудния достъп до общинската администрация. „Няма кой да ни чуе. Сякаш има стена между нас и местната власт. Прехвърлят ни от стая в стая, накрая нищо като резултат”, допълниха местни хора.

74614139_126750915400705_8184968361952673792_n

Младен Тимчев ги увери, че това ще се промени, ако бъде избран за кмет на община Сандански. Защото само в рамките на три месеца публично достъпна ще е цялата информация за всички служители в общината, ще се знаят техните отговорности, както и телефонните им номера. „Тогава ще е ясно кой какво работи и при загърбване на проблемите на хората всеки ще си носи последствията. Няма да има колективна безотговорност, ще сложа край на практиката в сградата на общината да има „тайни и непознати“ служители за гражданите”, категоричен бе Младен Тимчев.

Той ще настоява и за въвеждане на прозрачност в работата на Общински съвет-Сандански, като в реално време ще се предават заседанията на местния парламент. Ще се създаде публичен видео и аудио архив от всяка сесия, електронен архив на всяко решение и съответно получените гласове (респективно кой как е гласувал). „По този начин гражданите и гласоподавателите ще могат да видят и оценят работата на общинските съветници, за които са дали своята подкрепа. Ще реформирам общинската администрация, включително с изготвяне на нова структура, която да реализира визията и политиката ни в следващите четири години. Ще се въведат задължителни конкурси при избор на служители в общинската администрация, ще се подобри и системата за атестиране на служителите”, гарантира Младен Тимчев.

74667907_126751008734029_8457359018975821824_n

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Comments

comments