Жители на Благоевград към Румен Томов: Имате нашата подкрепа, но Ви чака много работа като кмет

IMG_20191016_182229

Имате нашата подкрепа, но Ви чака много работа като кмет и като общински съветници, заявиха жители на централната градска част на Благоевград по време на срещата им с кандидата за кмет Румен Томов и трима от кандидатите за общински съветници  от листата на коалицията „БСП за България“ – Мария Стойнева, Гергана Янчева и Александър Мановски.

IMG_20191016_180132

С подчертан интерес и заинтересованост хората се запознаха с основните задачи от управленската програма на Румен Томов, насочена към създаване на условия за развитие на модерен бизнес и отваряне на нови работни места за младите и образовани хора, към ефективна общинска администрация за бързи и качествени обществени услуги, за повишена събираемост на данъците, а не тяхното ново нарастване, за пълна прозрачност на обществените поръчки и непримиримост към корупцията. „Това е пътят Благоевград да излезе от класациите, които го нареждат сред градовете с лоша бизнес-среда, висока корупция и най-ниски доходи на хората“, категоричен бе кандидатът – кметът Румен Томов. Той аргументира своето намерение да създаде капиталова програма за селата в общината, която бъде осигурено нужното финансиране.

Специално внимание отдели на децата и създаването на условия за тяхното по-добро образование, с акцент тяхната техническа подготовка. Посочи конкретни стъпки към по-доброто развитие на културните институти, превръщането на парк „Македония“ в истински парк за отдих на благоевградчани, за друго ниво на чистотата в областния град и качеството на въздуха в него, за утвърждаването на общината в зелена община.

IMG_20191016_180404

Макар и в центъра на града, нашият квартал е забравен от досегашното общинско управление. Улица „Мелник“ и още 10 улици имат нужда от нова ВиК мрежата. Децата ни няма къде да играят, защото нямаме детски площадки. Откраднаха ни под носа и минералната вода, споделиха участниците н срещата.

Румен Томов пое ангажимент да реши поставените проблеми, като специално коментира темата с минералната вода и отвеждането и до частен хотел. „С минералната вода можеше да се захрани болницата или дори с изградения водопровод – Пето училище. Плувният басейн по никакъв начин не може да се сравни с болницата. Кметът е длъжен да защитава обществения интерес, но в случая надмощие са взели частни интереси и това е ясно на всички“, подчерта кандидат – кметът.

IMG_20191016_180344

Срещата завърши с призив хората да не се поддават на страха, да гласуват разумно, като подкрепят кандидатите на БСП – носители на промяната за по-добър живот.

Закриването на кампанията на Румен Томов и на кандидатите за общински съветници от листата на коалицията „БСП за България“ ще бъде на 23 октомври от 18.30 часа на  площад “Македония“ в Благоевград.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Comments

comments