Жертвите на урагана „Дориан“ вече са 43

hurricane dorian

Жертвите на урагана „Дориан” на Бахамските острови нарасна до 43. Това беше съобщено официално от властите и медиите на Бахамските острови.

“Четиридесет и три е официалният брой на жертвите, има много изчезнали и се очаква този брой да нарасне значително”, заяви Ерика Уелс Кокс, говорител на премиера Минис, пред NBC News.
Американският президент Доналд Тръмп предложи пострадалите от урагана „Дориан“ на Бахамските острови да бъдат преместени с круизни кораби.
„Бреговата охрана на САЩ и Федералното управление за извънредни ситуации, както и всички останали агенции, които оказват помощ бяха помолени да докарат хората от силно пострадалите райони на Бахамските острови в други райони на архипелага, които не са пострадали или се намират в по-добро състояние“, написа Тръмп в Туитър.
Президентът подчерта, че ще бъдат оценени усилията на всички компании за круизни лайнери, които се включат в преместването на пострадалите и останалите без дом хора.
През седмицата ураганът „Дориан“ премина над Бахамските острови и нанесе разрушителни щети на инфраструктурата на остров Абако, разположен в северната част на архипелага. Международната организация на Червения кръст и Червения полумесец съобщиха, че на Бахамите са разрушени изцяло или частично 13 000 жилищни сгради. /БГНЕС

Comments

comments