Пирин Бл с първа победа в първа лига

Късна драма донесе победа с 2:1 за Пирин срещу Локо ГО в мач от втория кръг на Първа лига. Станислав Костов в 92-ата минута донесе успеха за „орлетата“, след преди това Влади Златинов от дузпа бе дал преднина за домакините,а Атанас Фиданин изравни за горнооряховци.
Пирин има 3 точки, а Локо ГО остана с една в класирането.
Мачът започна малко по-добре за гостите от Горна Оряховица, които стояха по-уверено и стабилно на терена, макар че до реални голови ситуации не се стигна. Локомотивци стигнаха два пъти в близост до вратата на домакините, но не успяха да я поразят.
В 20-ата минута бе първото реално голово положение и то бе на сметката на Пирин. Станислав Костов излезе сам срещу вратата на Локо ГО, но ударът му намери страничния стълб.
Две минути по-късно Красен Трифонов центрира добре в наказателното поле на Пирин и там Тихомир Кънев засече топката с глава, но не намери вратата.
В 30-ата минута видяхме ново изскачане на Станислав Костов зад гърба на горнооряховската защита, но лекият му удар не бе насочен добре към вратата.
Първото полувреме приключи без голове, което бе напълно обективно с оглед на равностойната игра.
Равностойното русло в играта се запази и през второто полувреме.
В 59-ата минута след корнер Локомотив имаше възможност да реализира чрез защитника Керчев, но неговият удар с крак прати топката на сантиметри от десния страничен стълб.
В 66-ата минута добра възможност се откри пред благоевградчани. Сандев намери Старокин в пеналта на Локомотив, а Старокин от въздуха опита да прехвърли вратаря, но не намери вратата.
Решителният епизод в мача дойде в 73-ата минута. Тогава центрирана топка в наказателното поле на Локо ГО намери ръката на Атанас Фиданин, което означаваше дузпа. Изпълнението на Влади Златинов бе безапелационно и Пирин поведе с 1:0.
Виновникът за дузпата Фиданин скоро изкупи вината си. Той стреля силно отдалеч и изпрати топката във вратата на Пирин и изравни в 82-ата минута за крайното 1:1.
Щастлив рикошет в 92-ата минута обаче изпрати топката в краката на Станислав Костов и той даде трите точки за орлетата – 2:1. И накрая -коректен мач ,но съдията Георги Димитров вдигна 12 жълти картона…

Comments

comments