Избраните нови управници на община Гърмен встъпиха в длъжност

e466acdf9d2804cb703a95a2f0ff2947

Днес новите управници на община Гърмен встъпиха в длъжност. В присъствието на Бисер Михайлов, управител на Благоевградска област, новоизбраните общински съветници, новият кмет на общината Феим Иса и кметовете на кметства положиха клетва на първото заседание на Общинския съвет.

Заседанието бе водено от Ахмед Башев – бивш кмет на общината, за когото  по време на изборите имаше съмнения за търговия с гласове. Тогава той бе задържан, но за по-малко от 24 часа – освободен. Оказа се, че Ахмед Башев, който влезе в Общинския съвет от листата на коалиция „Ние, Гражданите“, е най-възрастният сред новоизбраните общински съветници. Така той изпълни законовите разпоредби – да води учредителната сесия на  новия Общински съвет.

Припомняме, че кметската битка спечели кандидатът на ДПС – Феим Иса, досегашен кмет на най-голямото село Рибново и бивш директор на училището там. Той успя на балотажа да победи досегашния  кмет Минка Капитанова.  Днес тя връчи на Феим Иса символа на общината – огърлица, като му пожела да я пази и да надгражда направеното от предшествениците.

d0c01f7d013227cb4cc0604246c0a8c0

За председател на Общинския съвет с пълно единодушие от 17 гласа бе избран Денислав Шенгов от листата на местната коалиция ГЕРБ (БЗНС). Той е директор на Горското стопанство в Гърмен. 

Общинският съвет на Гърмен е 17-ет членен. В него влязоха представители на шест партии и коалиции. Това са: ДПС с 5-ма общински съветници, местната коалиция „ГЕРБ /БЗНС/“ – 4, СДС – 3, партия на ЗЕЛЕНИТЕ  – 2, коалиция „Ние, Гражданите“ – 2, Български демократичен център – 1 и това е бившият кмет Минка Капитанова.

Comments

comments