Избраха новите заместник-ректори на Югозападния университет в Благоевград

юзу

Екипът на избрания за втори мандат ректор на ЮЗУ – проф. Борислав Юруков вече е ясен. Негови заместници станаха проф. Йордан Гошев, доц. Ицка Дерижан и доц. Иванка Станкова.

Проф. д-р Йордан Гошев  има опит като декан два мандата на Факултета по изкуствата. Бил е и негов заместник-декан и ръководител на катедра „Музика”. Оглавявал е като директор и главен художествен ръководител и Камерната опера в Благоевград. Като заместник – ректор ще отговаря за новосъздадения ресор  „Информационно обслужване, медии и кариерно развитие“.

Доц. д-р Ицка Дерижан е дългогодишен преподавател във Факултета по педагогика и в момента – негов заместник-декан. Работила е и в Бургаския свободен университет. Научните и интереси са в областта на педагогиката, методиката на преподаването, социалната психология, социалната работа с деца и семейства, социалния мениджмънт. Има сериозен опит в обучението на над 2000 директори на училища, 12000 учители, студенти и родители. Като заместник-ректор, доц. Дерижан  поема  направлението „Образователни дейности“ в университета.

Доц. Иванка Станкова ръководи катедра „Химия“ към Природоматематическия факултет.  Преподава по биохимия, биоорганична химия, химия на лекарствените средства. Като заместник – ректор доц. Станкова ще ръководи научноизследователската дейност и докторантското обучение в университета. 

Припомняме, че в първия си мандат като ректор, проф. Юруков имаше само двама заместници  – проф. Георги Апостолов, който отговаряше за  научноизследователската дейност и проф. Антони Стоилов, който бе с ресор образователна дейност. И двама бяха кандидати за ректор на Благоевградското висше училище, заедно с проф. Иван Мирчев и доц. Траян Попкочев. Трима от тях в момента оспорват в съда избора на ректора проф. Борислав Юруков.

Comments

comments