Избраха Атанас Кобуров за административен ръководител – председател на Районния съд – Петрич

unnamed

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно с 12 гласа „за“ избра Атанас Костадинов Кобуров за административен ръководител – председател на Районния съд – Петрич, съобщиха от ВСС.

Съдия Кобуров има над 19 години юридически стаж в органите на съдебната власт като съдия. Бил е  младши съдия в Окръжния съд – Благоевград, а от 2003 година  и към настоящия момент е съдия в Районен съд – Петрич, като от 13.01 до 13.07.2014 г. е бил командирован в Окръжния съд – Благоевград.

В Концепцията си за стратегическо управление съдия Кобуров определя като основна и приоритетна цел, и предизвикателство „запазването на всички установени добри практики, както и предприемане на всяка възможна стъпка за оптимизиране управлението на съда“. Сред целите са запазване на добрите показатели по движението на делата и ускоряване на този процес, увеличаване процента на решените дела, респ. намаляване броя на несвършените.

Във връзка с назначаването на Атанас Кобуров за председател на Районния съд – Петрич, съдийската колегия преназначи, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, Мая Христова Банчева – Кобурова на заеманата преди избора й за „административен ръководител – председател“ на Районния съд – Петрич длъжност „съдия“ в Районния съд – Петрич, считано от датата на встъпване в длъжност на новоизбрания административен ръководител

Comments

comments