Иван Ризов: Кварталите на Благоевград ще бъдат подредени, чисти и зелени!

71498224_128701835196356_975536808366440448_o

Община Благоевград е длъжник на жителите на градските квартали. При досегашния модел на управление се обръща внимание предимно на центъра. Получи ли доверите ви, това ще се промени. Кварталите ще станат подредени, чисти и зелени. Това заяви Иван Ризов, кандидат на ВМРО-БНД за кмет на Благоевград, на среща с десетки жители на жилищен комплекс „Еленово”. Хората се оплакаха от липса на чуваемост на проблемите им, от мръсотията в района, от счупени пейки и контейнери за смет. „От 6-7 години електрически стълб до нашия блок е силно наклонен и има опасност да падне и убие някого. Три пъти лично ходих в общината, за да искам съдействие за решаването на проблема. Но не ми обърнаха никакво внимание”, сподели един от присъстващите.

Негови съкварталци бяха категорични, че улиците не се мият по веднъж месечно, както бе обещано в началото на годината от общинското ръководство. А това води и до замърсяване на въздуха заради праха по улиците. В квартала е пълно с безстопанствени коне и бездомни кучета. „Малко са злените площи, не достигат и спортните площадки”, подчертаха жители на квартал „Еленово”. Те настояват и за асфалтирането и монтирането на осветление на улицата, която свързва улица „Александър Стамболийски” с бившия завод ЗМК. Тя може да се превърне в алтернатива за част от пешеходците и водачите на МПС, които сега ползват единствено булевард „14-ти полк”. „Това може да се заложи в Инвестиционната програма на общината. Няма да струва много, тъй като улицата няма и един километър. С изграждането й ще се облекчи трафика по булевард „14-ти полк”, а жителите на квартала ще имат по-бърза връзка с промишлената зона на града”, коментира Иван Ризов.

Той ги увери, че и на останалите проблеми мога да се намерят решения, тъй като нито изискват някакви огромни финансови ресурси, нито кой знае какъв човешки ресурс. „Просто е необходимо да има кой да ви чува. Ще имате непрекъснат достъп до мен, ако бъда избран за кмет. Ще създам екип от общински служители, който ще бъде като корпус за бързо реагиране. Целта е при подаване на сигнал от гражданите да се рагира на момента, а не да се „тупка топката” с месеци и години. Ще въведа и строг контрол на работата на общинското дружество „Биострой”, за да има чистота и ред не само в центъра, но и в кварталите, и в селата”, каза още кандидатът на ВМРО-БНД за кмет на община Благовград – Иван Ризов. 

Продаването и купуването на гласове е престъпление!

 

Comments

comments