Иван Ризов: Всяко село в община Благоевград ще има собствен бюджет!

01-6

Всяко село в община Благоевград ще има свой бюджет и няма да се налага на кметовете да се молят за всеки един лев на общинското ръководство. Знам, че общината е длъжник на малките населени места. Гарантирам ви, че стана ли кмет, това ще се промени. Ще имате винаги достъп до мен, ще реагираме с екипа ми на всеки ваш проблем„. В това увери десетките жители на село Падеш по време на предизборна среща кандидат-кметът на ВМРО – Иван Ризов.

Той подчерта, че в управленската му програма селата заемат подобаващо място и няма да бъдат забравени, както това се случи с тях през последните години. Специална комисия в община Благоевград ще отговаря за случващото се в малките населени места. Ще се събират сигналите на местните хора и ще се търси решение на всеки един проблем.

Най-важно обаче е всеки кметски управник да разполага със свой собствен бюджет. И това ще бъде направено. Бюджетът на общината за тази година е 78,5 милиона лева, така че пари има достатъчно. Въпрос на воля и желание е да се осигурят средства и за селата. Няма да се молите за две кутии боя или за кутия пирони на общинския кмет. Местните жители ще имат думата как и за какво да се изразходват парите от бюджета на селото”, обясни кандидат-кметът Иван Ризов.

Той уточни, че бюджетът ще зависи от броя на населението и от потребностите на даденото населено място. Само така ще се осигури справедливост в разходването на средствата, които се събират от данъкоплатците. „В по-големите села може да се назначат и секретари, тъй като кметът не е слънце да огрее навсякъде. Работата на тези помощници на управниците ще е точно пряката връзка с вас, местните хора. Ежедневно ще имате обратна връзка от тях, а всяка седмица ще провеждам среща с всички кметове на села в община Благоевград”, каза още Иван Ризов.

Той предвижда разширяването на Домашния социален патронаж, като целта е да се носи топла храна на всички възрастни хора и на тези, които имат проблеми с придвижването и няма на кой близък човек да разчитат. Другият ясен ангажимент, който кандидат-кметът на ВМРО пое, е създаването на мобилни медицински екипи, за да има по-адекватна здравна грижа за хората по селата. В Падеш от години е затворена някогашната здравна служба, но сградата може да се ремонтира и в нея да се направят кабинети за лекар и зъболекар.

02-7

Кръстът над Благоевград да носите в сърцата си”, това пожелаха членовете  на пенсионерския клуб в квартал „Еленово” на кандидатите за общински съветници от листата на ВМРО и на кандидат-кмета Иван Ризов. Те го посрещнаха топло, защото повечето от тях са стари джумалии, познават и помнят целия му род.

Затова са уверени, че Иван Ризов ще бъде най-добрият кмет на Благоевград и ще се грижи и за възрастните хора.

03-3

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Comments

comments