Ивайло Мирчев: Никой не иска ограничителни мерки, но ситуацията го налага

„Никой не иска ограничителни мерки и зелени сертификати, но ситуацията ги налага“, това заяви пред NOVA депутатът от „Демократична България” Ивайло Мирчев.

По думите му в България са наложени най-леките мерки в Европа.

По време на протеста в сряда, при който недоволни от мерките, се опитаха да нахлуят в Народното събрание, Мирчев е бил вътре.

Запитан дали от „Демократична България” биха направили компромиси в името на оцеляването на управляващата коалиция, депутатът каза, че в случая не става дума за това:

„Тук става дума за държавническо мислене. Има огромен проблем, с който заедно трябва да се справим. На последно място в Европа сме по ваксиниране. Не говоря за задължително ваксиниране. Но трябва да убедим хората, че техните права започват там, където свършват нашите и обратното”, коментира Мирчев.

„Още в началото на кризата се позволи на различни шамани да излизат и да говорят небивалици. Пътят ни е само един – да се обединим като общество”, смята депутатът.

„Какво би станало лятото, когато България продължава да е най-слабо ваксинираната страна?”, попита Мирчев.

„Какво ще стане, когато един чуждестранен турист се чуди къде да почива лятото и види картата на България, която свети цялата в червено? А съседните Гърция и Турция не светят в червено. Те ще отидат там. Тогава ще има тежък икономически проблем”, смята Мирчев.

Comments

comments