Искат постоянен арест за сина на Божков и Йоана Чолакова

Прокуратурата поиска постоянен арест за сина на Васил Божков – Антон, както и за Йоана Чолакова, информира NOVA. Преди няколко дни Антон Божков беше привлечен като обвиняем за пране на пари по поръчение на групата, която според прокуратурата, била оглавявана от баща му. Йоана Чолакова пък е обвинена, че е участвала във въпросната престъпна група.

Двете мерки за неотклонение се гледат от различни съдебни състави.

Спецсъдът вече остави Йоана Чолакова в ареста, тъй като имало опасност да повлияе на свидетели.

Според прокуратурата по данни на свидетеля Цветомир Найденов – бивш съдружник на Божков в хазартния бизнес, тя осъществявала контакт между иманярите и Божков. Чолакова била и човекът, чрез който контактували бизнесменът и сводници.

Самата Йоана Чолакова остана изненадана, че по документи е работила в управата на „Нове Холдинг”. По нейни думи, в последните месеци била административен директор на футболен клуб „Левски”. Решението на спецсъда може да бъде обжалвано.

Преди месец прокуратурата съобщи, че фирми, свързани с бизнесмена, са ощетили държавата с 500 млн. лева непогасени данъци от хазартни игри. Междувременно стана ясно, че Александър Тумпаров – съдружник на Васил Божков и също обвиняем, е платил гаранцията си от 1,5 млн. лева.

Comments

comments