/ВИДЕО/ „Inside of AUBG“ , представя част от вдъхновяващия екип на състезанието „MultiTalent Quest“


В поредния епизод на рубриката ни „Inside of AUBG“  съвместно с Американския университет в България, ви представяме преподавателката Сабина Вийн и студентката Ася Величкова, които са част от организацията на предстоящо състезание „MultiTalent Quest“.

„MultiTalent Quest“ ще продължи три дни, като старта ще бъде сложен в петък 29 март от 17:00 часа , това приключение събира студенти и ученици от различни страни, а организаторите на състезанието са студенти и преподаватели от Американския университет.

За подготовката, тръпката и изживяването от предстоящо състезание ни разказват преподавателката Сабина Вийн и студентката изучаваща две специалности в АУБГ Ася Величкова, двете са само малка част от екипа, който стои зад организирането на състезанието.

Оригиналната идея за AUBG MultiTalent Quest се заражда в диалог между Асоциацията на възпитаниците на АУБ, студенти, преподаватели и служители. Конкурсът се разглежда като възможност за изграждане на самочувствие у добре образованото, талантливо и социално отдадено младо поколение на Балканите – тези, които ще донесат позитивна промяна за икономическите и социални стремежи на обществото в страните от региона. В момента повече от 50 души са ангажирани в организацията на конкурса, повече от половината от които са студенти или възпитаници на АУБ. Приемствеността е подсигурена от участието на финалистите от 2018 г. – четиринадесет посланици на конкурса (Quest Ambassadors), които бяха активно ангажирани с организацията на състезанието.

Тазгодишните финалисти ще демонстрират познанията и компетенциите си в три задължителни дисциплини – дебати на английския език, математика, проект за социално предприемачество, както и една от две избираеми – сценични и изобразителни изкуства или спорт. Последното изискване е задължителното празненство – Open Mic парти, където ще се включат и артистични студентски клубове на учебното заведение. Като във всеки конкурс, най-добрите измежду най-добрите ще бъдат обявени за победители.

Може да се запознаете с подробности за предстоящото състезание от видео материала.

Comments

comments