Инж. Христов: ТЕЦ „Бобов дол“ в момента не работи, има право да гори биомаса

БГНЕС

ТЕЦ „Бобов дол“ има право да гори биомаса, каза за Българското национално радио изпълнителният директор на централата инж. Емил Христов. На дружеството е наложена превантивна мярка да не гори отпадъци и преди ден ТЕЦ-ът отново спря работа.

„Поради отказа си да изгаряме отпадъци не продължихме работата по довършване на изграждането на горивната инсталация, защото няма никакви намерения да я използваме“, се казва в съобщение на ръководството на дружеството.

„В тази връзка наложената ни административна мярка за забрана на дружеството да изгаря отпадъци е чисто превантивна и е свързвана със сложните административни процедури по отказа от оползотворяване на RDF отпадъци“, се посочва още в съобщението.

Изпълнителният директор на ТЕЦ-а инж. Емил Христов коментира за БНР:

„Някой ги беше заблудил, дойдоха  до тук, отмениха това, което донесоха. Всичко е нормално. В момента не работим, но имаме право да горим биомаса, когато работим“.

Срещу централата е образувано досъдебно производство за нарушения по изгарянето и разполагането на площадка наблизо на отпадъци, а изпълнителният директор е с мярка парична гаранция от 30 хил. лева.

Comments

comments