Информационни липси в секция „Строителство“ на сайта на община Благоевград. Не е ясно ОЕС кога е заседавал последно.

община Благоевград

Общинският експертен съвет по устройство на територията не е заседавал от месеци или някой не е изпълнил задължението, да публикува информация за проведените заседания?

Преди месец екипът ни установи, че от  месец ноември 2018 г., Община Благоевград не е публикувала на сайта си информация от заседанията  на Общинския експертен съвет по устройство на територията, касаещи одобрения на ПУП и други инвестиционни проекти .

Липсват и протоколи от такива заседания , на което основание кметът издава заповед, която се съобщава на заинтересованите лица, и след изтичането на срока за обжалване, да влезе в сила с произтичащите от съдържанието й последици.

Поддържането на публичен Административен регистър е регламентирано в Закона за администрацията и подпомага постигането на откритост, достъпност и координация в работата на държавната администрация. Това задължение на община Благоевград в случая, изглежда не изпълнено.

По този повод, на 15.07.2019 г. изпратихме  питане до Община Благоевград,  за да разберем  поради какви причини секция ,,строителство“ на сайта на общината, не е актуализирана от месец ноември миналата година и по какъв начин гражданите, могат да получат информация от протоколите на ОЕС /Общински експертен съвет по устройство на територията/?

До този момент, официален  отговор не получихме, което е крайно обезпокоително,защото гражданите на Благоевград са в невъзможност да се информират по въпроси, които ги касаят, а  темата е крайно чувствителна, предвид разразилите през последните месеци  скандали,  с издаването на незаконосъобразни разрешения за строеж и замесването на общинска администрация  в тях.

Изразяваме надежда, че все пак ще получим отговори на нашите въпроси, за което ще ви информираме своевременно.

Comments

comments