Индонезийски самолет със 180 души на борда се разби в морето, няма оцелели

2107031_375_282_4x3

Пътнически самолет на индонезийската авиокомпания „Лайън еър“, летящ от Джакарта до град Пангкал Пинанг на остров Суматра, се е разбил в морето, предаде Ройтерс, като цитира индонезийската агенция за спасяване и издирване.

„Потвърдено е, че самолетът е катастрофирал“, каза говорител на агенцията.

Връзката със самолета „Боинг 737 МАКС8“ се е загубила 13 минути след излитането му от международното летище в Джакарта. Той е изчезнал над провинция Западна Ява.

В самолета е имало 180 души – 178 възрастни пътници, едно дете, две бебета, двама пилоти и петчленен кабинен екипаж, каза представител на гражданската авиация. „Преди да изчезне от радарите, самолетът поиска да се върне обратно“, добави той.

Около 20 служители на Министерството на финансите на Индонезия са били на борда на самолета, съобщи Стрейът Таймс.

Спасителите вече установиха мястото на катастрофата, където са пръснати отломки от машината и вещи на пътниците. „Намерихме спасителни жилетки, мобилни телефони и отломки от самолета“, каза говорител на индонезийската агенция за спасяване и издирване. Фюзелажът вероятно е на морското дано, на дълбочина около 35 метра, уточни той.

Боингът е излетял от Джакарта в 6.20 ч. местно време за Пангкал Пинанг, на остров Суматра, и връзката с него се е загубила няколко минути по-късно.

„Лайън еър“ е най-големият нискобюджетен превозвач в Индонезия. Компанията заема едно от последните места в международните класации на авиокомпаниите по безопасност.

Comments

comments