Идва пето Велико Народно въстание

Народното недоволство ще се излее на площада в стотния ден на антиправителствен протест, като заявката за петото въстание, е да обедини граждани от цялата страна.

Петото Велико Народно въстание ще започне в 17 часа на 16 октомври в т.нар. „триъгълник на властта” в София, предаде  БГНЕС.

100 дни вече граждани са по улиците и площадите на София, протести има и в други градове, както и от страна на сънародници зад граница.

Хората са недоволни от управлението на държавата, корупцията, която се е настанила по всички етажи на властта, неслучващата се реформа в съдебната власт. Те настояват за незабавна оставка на премиера Бойко Борисов и на цялото правителство, за оставката на главния прокурор Иван Гешев и за провеждането на честни избори.

Протестът предстои да бъде подкрепен от четирима евродепутати, които ще говорят пред българите от трибуната, разположена при фонтана пред президентството.

Досега бяха проведени четири големи протеста, озаглавени като велики въстания.

За 100 дни недоволството на българите достигна до всички големи западни медии и такива отвъд океана.

Европейските институции също обърнаха внимание на протестите и те намериха място в доклада на Европейската комисия за върховенството на закона в страните-членки на ЕС.

По-късно евродепутатите приеха с голямо мнозинство резолюция, осъждаща отстъплението от демокрацията и въдворяването на корупция при управлението на българския премиер Бойко Борисов.

С отворено писмо хиляди хора от творческата гилдия и на науката, и представители на интелектуалния труд заявиха подкрепата си за протеста и се противопоставиха на многото деформации в политиката и в обществото у нас. Студенти от Софийския университет също се включиха в протеста.

Comments

comments