Хванаха 2 тона канабис на границата с България

Министърът Рухсар Пекчан съобщи в социалната мрежа „Туитър“ детайлите по операцията и заяви, че общо повече от 2 тона канабис е бил конфискуван в операцията. Според него става дума за „най-голямото някога задържано количество“ канабис на турската граница.

Митничарите проверявали камион, който идвал от Грузия и пътувал за Италия. Те направили рентгенова проверка на камиона, който според шофьора пренасял торове. По време на проверката полицейските кучета реагирали на миризмата на товара и полицаите извършили по-детайлна проверка, при която открили забранените вещества, събрани в общо 213 торби в каросерията на камиона.

Според полицията канабисът е имал улична стойност от над 124 млн. турски лири (около 19 млн. евро). Шофьорът на автобуса, чието име и националност не са упоменати, е бил арестуван.

Малко по-късно турските митничари са задържали и друг камион, този път пренасящ 306 кг канабис, на границата с Гърция. В този случай забранените вещества са били скрити в специално отделение в камиона.

 Агенция Фокус

Comments

comments