Huffington Post обави Пловдив за най-приятният град в България

За България Пловдив е като Краков за Полша – историческа столица и може би най-приятният град, макар и столиците София и Варшава да са значително по-големи и важни, пише Huffington Post.
Изданието описва Пловдив като град с трошащи глезените павета, забавна малка зона за гурмани и хипстъри и невероятна атмосфера на пешеходния булевард.
Както са го направили редица градове в Европа, градът е инкорпорирал оригинално археологическите си забележителности в приятна форма, пише „Фокус“. Пластовете са любопитни – под щастливото съвременно спокойствие се крие здрава комунистическа черупка, джамия от османската ера и най-накрая хиподрум, където преди 2000 години е имало състезания с колесници.
Написалият статията Рик Стийвс не крие своята почуда, задавайки си въпроса защо повечето граждани на САЩ не обръщат толкова внимание на България. „Да, тя има азбуката, религията и славянската кръв на „майка Русия“. Но мечтите и целите ѝ гледат на Изток – причина ние да пътуваме на запад“, отбелязва още авторът.

Comments

comments