Huawei отлага пускането на сгъваем смартфон

huawei-4234821_640

 

  Китайският производител Huawei отлага планираното пускане на модел сгъваем смартфон, съобщава Vibes.bg. По план първият сгъваем телефон на компанията – Mate X, трябваше да бъде пуснат на пазара през този месец. Сега обаче можем да потвърдим, че моделът ще бъде представен пред публиката малко по-късно – през месец септември.

Huawei сами потвърдиха новината с изявление до изданието The Wall Street Journal. Китайците посочват, че причина за отлагането е нуждата от допълнителни тестове. Huawei искат да бъдат абсолютно сигурни, че устройството е напълно готово за употреба.

Внимателният подход на Huawei в случая може да бъде лесно обяснен със случилото се на конкурента Samsung. Сигурно помните, че Samsung също пуснаха собствен модел сгъваем смартфон, който носеше името Galaxy Fold. Корейският производител обаче бързо спря доставките, тъй като моделите, раздадени на медиите за ревюта, се счупиха след едва няколко дни на употреба.

Huawei посочват, че те искат да предпазят собствената си репутация, която би била накърнена, ако нещо подобно се случи и с техния сгъваем модел.

Все още не е ясно дали сгъваемият смартфон на Huawei ще бъде оборудван с Android или китайците ще разчитат на своята собствена операционна система.

Huawei вдигнаха завесата пред Mate X още през февруари, когато показаха модела за първи път. Тогава китайската компания го обяви за “най-обещаващото сгъваемо устройство”. Неговият дисплей е с големина от 8 инча и е екипиран с OLED матрица, сгъваща се на две. Оперативната памет на модела е 8 гигабайта. Телефонът ще разполага с три камери и ще има поддръжка на 5G. Очаква се цената му да бъде между 2200 и 2330 евро.

Междувременно Huawei имат поводи за гордост, тъй като те са вече вторият по големина производител на смартфони. Китайската компания задмина Apple, като пред него остава единствено Samsung. Това се случва въпреки шумните скандали и компании, които нанесоха сеирозен удар над Huawei.

лътна по Анджелина Джоли.

Comments

comments